TikTok пуска WHEE: нова платформа за споделяне на снимки

01.07.2024

TikTok експериментира с ново приложение, наречено Whee, в стремежа си да разшири възможностите за ангажиране и да се адаптира към по-широките потребителски тенденции. Whee е приложение, подобно на Instagram, което предлага фийд от изображения, предназначени за споделяне само с приятели.

Както обясняват от TikTok: „Whee е ново социално приложение, създадено да ви поддържа свързани с вашите близки приятели чрез спонтанните моменти от живота. Заснемайте и споделяйте реални снимки, които само вашите приятели могат да видят, позволявайки ви да бъдете най-автентичната си същност. Whee е най-доброто място за близки приятели да споделят моменти от живота си.

Но не пусна ли TikTok вече приложение за споделяне на снимки? Да, точно така.

През април TikTok стартира отделно приложение, наречено Notes, което също е предназначено за споделяне на снимки. Lemon8 е по-специфично насочено към продукти и промоции, така че случаят на употреба не е същият като при Whee и Notes.

Какво прави Whee и Notes различни и защо TikTok толкова усилено се опитва да улесни споделянето на изображения наред със своето основно приложение за кратки видеоклипове?

Whee изглежда се фокусира само върху споделянето с приятели, докато Notes е приложение, предназначено за по-широка аудитория.

Notes е описано в App Store като: „TikTok Notes е платформа за начин на живот, която предлага информативно съдържание чрез снимки и текст за живота на хората, където можете да видите как хората споделят своите съвети за пътуване, ежедневни рецепти и много други.

Така че Notes е по-скоро обществена платформа за визуално съдържание, подобно на Instagram, докато Whee е за ограничено споделяне.

Що се отнася до причината TikTok да се фокусира върху изображения, това вероятно е свързано с тенденциите на китайския пазар.

Подкрепяното от Tencent приложение Xiaohongshu, което е още един клонинг на Instagram, отбелязва голям растеж на китайския пазар напоследък, като също така разширява възможностите за електронна търговия.

Изглежда, че TikTok се надява да постигне същото с Notes на западните пазари, докато Whee ще се фокусира върху по-лично споделяне, като може би ще предостави на потребителите повече начини да споделят изображения на продукти, предлагайки по-задълбочени изследвания за насочване на рекламите на TikTok.

Не е ясно, но електронната търговия е основен фокус на TikTok и изглежда, че трябва да има връзка с това.

Във всеки случай, това изглежда като необичаен старт, особено като се има предвид, че хората вече извършват повечето от тези дейности в Instagram или Snapchat. Но TikTok все пак го пробва и ще бъде интересно да се види дали и как ще се опитат да привлекат потребителите към новото визуално приложение.

Абонирай се за инфлуенсър новини

Обещаваме да изпращаме само новини и информация за инфлуенсъри и брандове от България и света

Ние не спамим!

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
eCommerce Academy Podcast – за онлайн магазини и как комуникират със своите клиенти