Където инфлуенсърите и брандовете споделят

8 елемента, които трябва да съдържа едно unboxing видео от инфлуенсър  

0

Ънбоксинг видео или отваряне на кутия с продукти пред феновете на инфлуенсърите продължава да е желано от аудиторията и независимо в коя сфера на бизнеса продавате, винаги е добра идея. Стискаме палци в кутията да няма нищо счупено, скъсано или естетически неиздържано, особено ако е на живо.

Наличието на тези 8 елемента във вашето unboxing видео ще го превърне в интересно и ефективно не само за профила на инфлуенсъра в Instagram, но и за вашите собствени социални канали, за уеб страницата ви, за реклама и т.н. 

  1. Погрижете се за отлично осветление и хубава камера, защото те са ключови за всяко видео и unboxing не прави изключение. Добавете и красив или поне изчистен фон, за да създаде подходяща атмосфера, в която няма нищо излишно, а фокусът е върху кутията с продукта ви.
  2. Кратко въведение – каква е тази кутия, какво се очаква да има в нея, кой е брандът, защо е при инфлуенсъра и какви емоции изпитва преди отварянето й. Съвсем изненада ли ще бъде или вече знае.
  3. Детайлно показване и разказване на съдържанието в кутията, включително на елементи, които гледащите трудно могат да си представят – усещане за материя, аромат, размер, плътност, вкус и тн. Кое е ново, какво вече е познато, има ли изненади.
  4. Помислете за опаковките на продуктите, но и на кутията, в които ги пращате. Не разхищавайте ресурси, но в същото време заложете на еко или зелени решения, които изглеждат красиво пред камера.
  5. Важно е инфлуенсърът да спомене дали тази кутия е платил/купил, поръчал/ сам или е подарък, дали е част от по-дългосрочно партньорство или за първи път получава PR пратка / подарък / от фирмата. Така видеото е изчистено откъм правни и конкурентни аспекти и няма да се тревожите, че някой ще ви обвини в нелоялна конкуренция при ползване на инфлуенсъри за маркетинг.
  6. Как по принцип се ползва продуктът, как инфлуенсърът възнамерява да го включи в деня си, какво му допада и какво не е точно в негов стил, какви биха били ползите за зрителите според него.
  7. Къде да се намери този продукт, кутията или изобщо брандът, т.е. споменаване на фирмата, на уебсайт, тагване на профила им и повече информация.
  8. Да накара феновете да направят нещо след като изгледат това видео – CTA (call to action) – дали ще последват профила, дали ще поръчат с промокод, дали ще искат да тестват новия продукт или да коментират нещо, важното е да ги ангажират и да има продължение на разговора. Биха могли да кажат, че скоро ще има ново видео, ще има игра или още информация, да поискат коментари или друг тип интеракции, за да се разбере дали са гледали, какво мислят и какво биха искали в бъдеще.

В Instagram, TikTok & Youtube има милиони видеа, в които някой разопакова кутия с един или повече продукти, така че просто се огледайте за перфектното според вас и следвайте модела му, когато изисквате от инфлуенсър или самите вие създавате такива видеа за клиенти.

Няма коментари

Подобни