Pepsi и Reebok създадоха уникални маратонки с Шакил О’Нийл

27.02.2024

Pepsi си партнира с Reebok и баскетболната легенда Шакил О’Нийл за създаването на уникални маратонки, които включват специално място за мини кенче Pepsi в подметката. Тези нетрадиционни маратонки, създадени с помощта на Shoe Surgeon, са адаптирани за размера на крака на О’Нийл – впечатляващият номер 22 за САЩ (или 56 номер за Европа), което е направило възможно създаването на този персонализиран отдел. О’Нийл представи маратонките по време на NBA All Star Weekend през 2024 г.

Общо 22 късметлии, избрани чрез томбола в социалните медии, ще имат възможността да спечелят тези маратонки, също в размер 22. Този ход на Pepsi следва предишно партньорство с О’Нийл, свързано с мини кенчетата.

Дизайнът на маратонките включва електрически синьо кожено отделение за мини кенчето Pepsi и е вдъхновен от цветовата палитра на Pepsi, като се използват електрически сини връзки и логото на Pepsi замества традиционната „помпа“ на Reebok. Освен това, дизайнът отдава почит на първия NBA отбор на О’Нийл – Orlando Magic, като включва носталгични елементи, свързани с историята на бранда и спортиста.

Тази маркетингова стратегия също така отбелязва повторно събиране на Pepsi, Reebok и О’Нийл, които за първи път работиха заедно в началото на 90-те години. Това е част от по-широка кампания на Pepsi, която използва носталгията като ключов елемент, особено в светлината на отбелязването на 125-тата годишнина от създаването на марката, като възражда моменти от миналото си.

Въпреки че на пръв поглед изборът на О’Нийл за промоция на мини кенчетата Pepsi може да изглежда необичаен, тази инициатива подчертава креативността и иновативния подход на марката към маркетинга. С включването на уникални дизайнерски елементи и акцент върху личността на О’Нийл, Pepsi умело съчетава спорт, мода и потребителско удобство, предлагайки нещо, което превъзхожда традиционната реклама и създава забележителни маркетингови моменти.

PepsiCo отбелязва увеличение на органичния приход с 4.5% през четвъртото тримесечие, което е спад в сравнение с растежа от предходната година, но тази стратегия и инвестиции в реклама, дигитализация и подход към пазара допринесоха за успешното представяне на компанията. Предпочитанието на потребителите към по-малки опаковки вероятно обяснява акцента върху мини кенчетата Pepsi и подчертава стратегическото внимание към адаптиране към променящите се потребителски нагласи.

Това партньорство между Pepsi, Reebok и Шакил О’Нийл подчертава важността на иновативния маркетинг и способността на брандовете да се адаптират и остават актуални чрез креативно мислене и уникални сътрудничества.

Източник: https://www.marketingdive.com/

Абонирай се за инфлуенсър новини

Обещаваме да изпращаме само новини и информация за инфлуенсъри и брандове от България и света

Ние не спамим!

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Григор Димитров е световният бранд посланик на Payhawk