Където инфлуенсърите и брандовете споделят

YouTube пуска нова функция за предаване на живо

0

YouTube пуска нова функция, която позволява на двама потребители да предават на живо заедно. „Go Live Together“ е представена за първи път през ноември миналата година, но чак сега става достъпна за по-широка аудитория с мобилни устройства с iOS и Android.

Функцията позволява на създатели на съдържание с 50 или повече абонати да поканят гост, който да предава на живо с тях. Само един потребител може да бъде домакин, но гостите могат да се редуват по време на предаването на живо и за тях няма изискване за броя последователи.

Понастоящем функцията е ограничена до мобилното приложение на YouTube и не е достъпна за настолни компютри. YouTube каза в скорошния си туит, че в момента проучва добавянето на функцията и за десктоп и ще предостави актуализация в бъдеще.

Интересът към видео подкастите продължава да нараства и YouTube не е първата платформа за стрийминг на живо, която въвежда функция за съвместно хостване. Twitch обяви подобен инструмент, наречен Guest Star, през юни миналата година, който позволява на домакина да покани до пет допълнителни гости в своя поток. Guest Star все още е в бета версия и за разлика от функцията „Go Live Together“ на YouTube, в момента е достъпна само за настолен компютър.

No comments

Подобни