Където инфлуенсърите и брандовете споделят

VТuber-ите са новият хит в Twitch и YouTube

0

Кои са VTuber- ите и с какво се отличават от останалите в социалните мрежи?

Те са влогъри, които се крият зад аватари. Рядко решават да разкрият личността си, макар че не е изключено.

С напредване на технологиите става все по-лесно да създадете свои образи онлайн само с телефон и добавено приложение към него, което проследява движенията на лицето ви и така създава 2D персона.

В Twitch те вече имат своя категория, която феновете да харесват, да гледат на живо и да следят редовно. Самите VTuber-и споделят, че предпочитат да не издават кои са, за да се справят с нападките за пол, раса и други различия.

Противно на TikTok, където лицето почти винаги е на фокус, в Twitch общността от VTuber-и нараства. Те нямат пол и се отличават с различни умения и говор, не толкова с физически дадености. Една от най-популярните VTuber-ки в Twitch е Ironmouse,

Ironmouse в Twitch

за която се твърди, че в реалния живот е хронично болно момиче от Пуерто Рико, приковано към леглото, на което така нареченето VTubing й помага да се забавлява, социализира и да се справи с изолацията покрай Корона вируса. Други използват аватарите си, за да си спестят обиди и унижения от връстниците си.

Често зрителите не се интересуват кой стои зад аватара или анимационния герой, просто го гледат и се забавляват.

VTuber готви в Twitch

Тепърва ще следим монетизирането на каналите на VTuber-ите и колко от новите инфлуенсъри ще се задоволят с аватари вместо да показват лицата си.

Няма коментари

Подобни