Където инфлуенсърите и брандовете споделят

9 ползи от партньорство с макроинфлуенсъри

0

Един от най-ефективните начини да достигнете до голяма аудитория и да увеличите видимостта на вашия бранд е чрез сътрудничество с макроинфлуенсъри. Тези известни личности и популярни социални медии личности са в състояние да привлекат и впечатлят хиляди потребители. В тази статия ще разгледаме 9 ползи от работата с макро инфлуенсъри и как те могат да променят бизнеса ви.

1. Повишаване на осведомеността за бранда

Макроинфлуенсърите ( за България над 100 000 до 1 милион ) имат голяма аудитория, която може да достигне милиони хора. Когато те споделят вашия продукт или услуга в своите профили в  социалните мрежи, това не само увеличава видимостта на вашия бранд, но също така и го асоциира с известни личности. Това може да доведе до по-сериозен brand awareness и интерес към вашите продукти сред последователите на инфлуенсъра.

2. Потенциал за голяма аудитория в кратък период от време

Макроинфлуенсърите могат да достигнат значително по-голям брой хора в сравнение с микроинфлуенсърите и то за много кратко. Статистиките показват, че те могат да достигнат до 2200% повече хора от микроинфлуенсърите (за България вероятно този процент е по-малък, но пак е значителен). Това означава, че с един пост в социалните медии от макроинфлуенсър, вие можете да стигнете до стотици хиляди хора и да генерирате голямо внимание към вашия бранд, а защо не и продажби.

3. Повишаване на присъствието и видимостта в социалните мрежи и медиите

Сътрудничеството с макроинфлуенсъри има способността да увеличи значително вашето присъствие и видимост в медийната среда. Когато популярни личности изберат да споделят вашето съдържание или продукт, това предизвиква значителен интерес и споделяния в социалните мрежи. В резултат на това, вашата марка достига голям брой хора и получава значително повече внимание. Това допринася за повишаване на познаваемостта на марката и подобрява резултатите от маркетинговите кампании.

4. Лесен достъп до различни платформи за инфлуенсъри

Макроинфлуенсърите са по-лесно намиращи се в различните платформи. Това означава, че е по-вероятно да ги откриете и да се свържете с тях, когато искате да сътрудничите. Тези платформи предоставят удобство и лесно управление на комуникацията, което прави процеса на сътрудничество по-професионален и ефективен.

5. Засилване на тенденции сред последователите

Когато макроинфлуенсър сподели продукт или услуга, това може да стане тренд сред техните последователи. Поради голямото влияние на макроинфлуенсърите, последователите им често приемат техните препоръки и се вдъхновяват от тях. Това означава, че продуктът или услугата, свързани с инфлуенсъра, могат да станат тенденция сред феновете им, което повишава интереса и продажбите.

6. Потенциал да достигнете стотици хиляди хора с един пост

Един пост в социалните мрежи от макроинфлуенсър може да достигне стотици хиляди хора. Тази възможност за широк обхват на аудиторията ви дава възможността да привлечете нови клиенти, да генерирате трафик към вашата уеб страница и да увеличите продажбите си. Това е мощно средство за маркетинг, което ви позволява да достигнете до голяма аудитория за кратко време.

7. Възможност за по-добра възвръщаемост на инвестициите (ROI)

Въпреки че макроинфлуенсърите имат по-ниски проценти на ангажираност в сравнение с микроинфлуенсърите, те все пак предлагат възможна възвръщаемост на инвестицията. Въпреки по-високата цена на сътрудничеството с макроинфлуенсъри, големите мащаби на тяхната аудитория и възможността за големи печалби правят тази инвестиция оправдана и ефективна в дългосрочен план. Не забравяйте да ги ползвате редовно, а не за еднократни кампании.

8. Професионален мениджмънт и лесно управление на кампаниите

Сътрудничеството с макроинфлуенсъри обикновено се осъществява чрез инфлуенсър маркетинг или PR агенции. Това означава, че кампаниите ви с макроинфлуенсъри се управляват професионално и ефективно. Агенциите имат опит в работата с известни личности и се грижат за всички аспекти на сътрудничеството, включително преговорите, договорите и изпълнението на кампанията, висококачествено заснети видеа и фотосесии.

9. Растеж на привързаността към марката и лоялността на клиентите

Сътрудничеството с макроинфлуенсъри не само увеличава осведомеността на марката, но и създава по-дълготраен ефект върху аудиторията. Когато популярна личност свързва себе си с определена марка (като Дара с Пума например), това прехвърля част от нейната привлекателност към съответната марка. Това води до по-силна връзка с марката и увеличава лоялността на клиентите. Когато потребителите видят, че техният любим инфлуенсър подкрепя определена марка, те се чувстват свързани с нея. Това създава по-силна връзка между марката и клиентите, което може да доведе до повторни покупки и препоръки на продуктите или услугите на марката в бъдеще.

Сътрудничеството с макроинфлуенсъри може да има значително въздействие върху бизнеса ви. Със своето влияние те могат да променят динамиката на вашия бизнес и да ви помогнат да достигнете нови висини на успех. По-скъпи са, но веднъж рекламирали с тях, вашият бранд може дълги години да се свързва с лицата им.

Автор: Красимир Харалампиев

https://influencermedia.bg/9-polzi-ot-rabot-s-nano-mikro-influensari/

Няма коментари

Подобни

Златните приказки – Приказки, детски книги, родителство, възпитание, свободно време

  Име: Диляна Атанасова Подкаст: Златните приказки Instagram профил: Златните приказки podcast Facebook профил: Златните приказки podcast Основни теми в комуникацията: Приказки, аудио приказки, подкасти, ...