eCommerce Academy Awards търси звездите сред онлайн магазините

12.07.2023

Участието в конкурса е истински PR за онлайн магазина ви, защото освен всичко, което получавате, през септември има и гласуване на публиката, в което активно можете да ангажирате различни комуникационни канали и инструменти.

За втора година eCommerce Academy провеждат своя специализиран конкурс за електронни магазини. Кандидатите в него са разпределени в 12 категории, а жури от професионалисти в сфери като SEO, маркетинг, дизайн, правни аспекти, обслужване на клиенти и други, оценяват проектите в продължение на 5 месеца, за да отличат най-добрите сред тях. 

Ние от Инфлуенсър Медия България вярваме, че такива конкурси повишават нивото на цялата общност от електронни търговци, които пък са пряко свързани с дейността на инфлуенсърите, затова пряко подкрепяме и насърчаваме за участие.

В eCommerce Academy Awards може да участва всеки сайт, който отговаря на определението за електронен магазин – има т.нар. количка и процес по приемане на поръчка – Check out. Няма ограничения по отношение на платформата, на която са направени магазините, пазарите, които таргетират или продуктите, които продават.

Категориите са следните:

“Мебели, дом, градина и ремонт”,
“Лайфстайл”,
“Детски стоки”,
“Лична грижа”,
“Спорт, отдих и хоби”,
“Електроника”,
“Книги, учебни помагала и офис продукти”,
“Авто-мото”,
“Хранителни стоки и домашни любимци”,
“Ръчно изработени продукти”,
“Дигитални продукти и услуги”.
От тази година, конкурсът отваря и една нова категория – “Маркетплейси и мулти-бранд”, в които могат да се състезават търговци, които създават платформи за продажба на продукти от различни вертикали или маркетплейс магазини.

Победителите са общо 15 – по един от всяка от основните 12 категории, както и по един от трите специални категории – Стартиращ онлайн магазин на 2023 год., проведена социална кампания през 2023 год. и любим магазин на публиката 2023 год.

Най-ценното от участието в конкурса е, че всеки кандидат получава 

обратна връзка от експертното ни жури, както

PR пакет от статии в партньорските медии,

нов трафик към магазина,

безплатен достъп до eCommerce Academy Conference 2023 и церемония за

награждаване (1 представител).

Печелившите в основните категории получават статуетка “Звезда на онлайн бизнеса”

и участие във видео поредицата “Зад кулисите на онлайн бизнеса”. Това лято се снимат епизодите с победителите от изданието през 2022. 12 епизода с участието на водещи електронни търговци и 12 тематично свързани с тях автомобили от Volkswagen, като партньор на поредицата, ще видим от октомври. Печелившите в специалните категории получават статуетка “Звезда на онлайн бизнеса” 2023.

Тези отличия са не просто красиво украшение в офиса или сред партньори, а истинско доказателство за отлично свършена работа на целия екип в онлайн магазина.

Цените за участие при стандартна регистрация 1-31 юли е 499,99лв. и късна регистрация 1-31 август е 599,99лв., а организаторът Никола Илчев лично гарантира за безпристрастност и обективност при целия процес на журиране от десетки специалисти в своите области.

На миналогодишния конкурс се включиха общо 80 онлайн магазина, а наградите бяха раздадени на бляскава церемония в интересна локация извън града. Очакваме звездното събитие и през 2023, в което ние да се включим като медиен партньор. 

П.С. Всички участници от 2022 можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/contestants-2022/

Абонирай се за инфлуенсър новини

Обещаваме да изпращаме само новини и информация за инфлуенсъри и брандове от България и света

Ние не спамим!

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Dani’s Cookings – Готвене, десерти, фотография