Белият дом се обръща към TikTok инфлуенсъри, за да спаси кампанията на Байдън? Предстои конференция през август

09.07.2024

Белият дом планира да организира конференция с инфлуенсъри през август и вероятно е с цел да засили привлекателността на президента Джо Байдън сред младите избиратели. Кристиан Том, директор на Офиса за дигитална стратегия на Белия дом, обяви събитието в интервю за TechCrunch в петък.

Темите, предвидени за дискусия, включват:

  • защита на данните;
  • възнаграждение на създателите на съдържание;
  • изкуствен интелект;
  • психично здраве.

Въпреки че конференцията е официална инициатива на Белия дом, а не кампания, Gizmodo отбелязва, че тя предоставя възможност на Байдън да се изкаже по въпроси, важни за по-младите демографски групи.

Изявлението идва в момент, когато Байдън се сблъсква с предизвикателства в мобилизирането на своята база. Според последно проучване на New York Times, той е в статистическо равенство с бившия президент Доналд Тръмп на национално ниво. Изявлението на Байдън в четвъртъчния дебат с Тръмп също събра критики, като някои съюзници призовават за оттегляне от надпреварата.

Планираната конференция с инфлуенсъри се вписва в ясното поколенческо разделение по въпроса за забраната на TikTok. Според проучване на Pew Research, 46% от американците на възраст между 18 и 29 години се противопоставят на забраната на TikTok, докато само 29% подкрепят такава мярка. В сравнение, 71% от американците на 65 години и повече подкрепят забраната, като само 4% се противопоставят.

Точната дата на конференцията през август остава непотвърдена и не е ясно дали Байдън лично ще присъства, но инфлуенсърите определено заемат все по-важна роля в публичните изяви на политиците.

Източник: https://www.netinfluencer.com/

Абонирай се за инфлуенсър новини

Обещаваме да изпращаме само новини и информация за инфлуенсъри и брандове от България и света

Ние не спамим!

Оставете първия коментар

Тази статия може да ви хареса:
Healthylicious – Здравословно хранене, рецепти, кулинария, здравословен живот